Postbus 53054, 3008 HB Rotterdam

010 - 333 50 80 info@gosportsenplezier.nl

Waterbasketbal

Doelgroep

Iedereen met een beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Mannen en vrouwen kunnen deelnemen in een gemengd team. Er wordt geen onderscheid gemaakt in beperkingen, leeftijd en geslacht. Deze teamsport is geschikt voor jong en oud.

GoSports bied deze sport aan voor een ieder die minimaal in het A-certificaatbad zwemt.

Sportvormen

GoSports biedt het waterbasketbal aan op een recreatieve wijze en daarom ook in het ondiepe water worden gespeeld. Waterbasketbal wordt gespeeld in een zwembad met een lengte van 12,5 tot 15 meter en een breedte van 6 tot 8 meter. Aan beide zijden van het bassin liggen twee goed aan de bodem verankerde waterbaskets. Deze waterbaskets bestaan uit een drijver met daarop een basketbalring met netje. Er wordt gespeeld met een dames waterpolobal. Het waterbasketbal kent een eigen spelreglement. Hierdoor heeft het zich ontwikkeld tot een volwaardige tak van sport.

Doel van het spel

Doel van het spel is de bal in de drijvende basket van de tegenstander te werpen en daarbij te verhinderen dat die tegenpartij een punt scoort.

Spelregels

De spelregels zijn ondergebracht in een handboek waterbasketbal, evenals informatie over de geschiedenis, techniek, tactiek en oefenvormen. Waterbasketbal onderdeel van het KNZB.

Handboek waterbasketbal

Het handboek waterbasketbal 2014/2015 kunt u hier downloaden.

IMG_2984

 

Geef een reactie