Postbus 53054, 3008 HB Rotterdam

010 - 333 50 80 info@gosportsenplezier.nl

Recreatief Zwemmen

Algemeen

Algemeen bekend is dat bewegen in het water goed is voor zowel je lichaam als rust in je hoofd. Mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking hebben veel begeleiding nodig bij het zwemmen. Water verlicht je gewicht waardoor het bewegen makkelijker en soepeler gaat. Daar je individueel in een groep zwemt ligt hier ook de nadruk op het met plezier bewegen en op socialisering.

Sportvormen en materialen

Afhankelijk van het zwemniveau van de deelnemer is de begeleiding aangepast. Er wordt alleen geen 1 op 1 begeleiding gegeven. Deelnemers dienen voor het gebruik van het diepe bad minimaal in het bezit te zijn van een A diploma. Er is ook recreatief zwemmen in ondiep water met begeleiding in groepsverband. Voor mensen met spas-me hebben we de mogelijkheid om in warmer water te zwemmen, dit gebeurt in een hele kleine groep. Er wordt gewerkt met o.a. IP, drijfmiddelen, ballen, liedjes en nog veel meer verschillende materialen.

Kleding code

Degelijke zwemkleding, badslippers. Deelnemers dienen zichzelf te kunnen verkleden of moeten zelf zorgen voor begeleiding hierbij. Deelnemers welke een vorm van epilepsie of diabetes hebben zijn verplicht een rode badmuts te dragen en deelnemers met cardiale problematiek zijn verplicht een gele badmuts te dragen. [verkrijgbaar bij secretariaat]. Deelnemers met lang haar zijn verplicht dit in een staart te dragen. Ook mogen er geen sierraden worden gedragen. Dit alles met het oog op de veiligheid van de deelnemers zelf.

Geef een reactie